De Snow Lion Sports collectie, handgemaakt in onze studio in Gouda.

De complete SLS-collectie wordt met de hand gemaakt in onze kleine en efficiënte werkplaats in Gouda, Zuid-Holland. De eerste ski’s hebben wij gemaakt met enkele basic gereedschappen….en vonden deze geweldig presteren in de sneeuw! Intussen hebben wij een complete studio ingericht waar wij onze collectie maken, zoals de ’79 Series’, ’87 Series’ en ’95 Series’. Ook kunnen wij een speciale customized ski voor je maken!

base in studio

Base routed with cnc

Bij Snow Lion Sports zijn wij continue bezig om de productie te verbeteren met nieuwe materialen, verbeterde machines, gereedschappen etc. Intussen hebben wij diverse machines zelf ontwikkeld. Bij iedere ski komt veel handarbeid kijken, waardoor ieder skipaar uniek is.

Dankzij onze zelfgebouwde CNC-machine en autoclaaf skipers is de productie zeer constant.  Met de CNC-frees, kunnen wij de bamboe kern nauwkeurig frezen voor een mooie flex. Ook frezen wij hiermee het belag. Wanneer alle ski onderdelen en de bamboe kern klaar zijn, kunnen wij de afzonderlijke lagen opleggen op aluminium mallen. De base met staalkanten, kern, en alle andere glasvlies en carbon lagen worden vervolgens onder vacuüm en druk geperst in onze verwarmde autoclaaf pers. 

Na ongeveer 60 minuten persen, is de epoxy hard en kan het uitpakken beginnen. Nu begint het afwerken! Na het uitzagen, slijpen en polijsten, maken wij de ski af met een aantal lagen high-quality polyurethaan lak. Dit geeft de ski een sterke bescherming tegen uv-licht en krassen én een luxe uitstraling.

Onlangs hebben wij geïnvesteerd in Montana Ski Service machines om de SLS ski de juiste tuning geven. De kanten kunnen wij in verschillende graden naar wens slijpen. De radiale tuning van de onder staalkanten zorgt voor een soepele kanten wissel. De base kan in verschillende strukturen geslepen worden voor verschillende sneeuwcondities.Voor het waxen gebruiken wij de Wax Future Infrared waxing system. Het infrarood licht verwarmt de ski gelijkmatig waardoor de ski meer wax opneemt. De eerste slijp- en waxbeurt van de SLS ski’s wordt natuurlijk door ons verzorgd.

Kom eens langs om onze werkplaats te bekijken of neem contact met ons op!

Is het werk en de tijd, de moeite waard? Zeker weten!